De geschiedenis van SNL

Hoe het allemaal begon

De geschiedenis van SNL

Vier vestigingen, meer dan honderd werknemers, een uitgebreid machinepark en twee bedrijven die allemaal een sterke partner in metaal zijn. Wie had ooit gedacht dat SNL Group er nu zo uit zou zien? Natuurlijk zijn we trots op waar we nu zijn, maar we weten ook hoe SNL Group door de jaren heen is uitgegroeid tot het bedrijf dat het nu is. De geschiedenis van SNL gaat namelijk al meer dan veertig jaar terug!

Technisch Bureau Smits

Technisch Bureau Smits werd opgericht door de vader van Ard Smits. Het metaalbewerkingsbedrijf vestigde zich in Schijndel en voerde vele opdrachten uit. Op zijn 25e begon Frans Lammers, ook in Schijndel, voor zichzelf in de metaalindustrie. Samen voerden ze verschillende projecten uit, tot deze activiteiten in 1998 werden samengevoegd in één bedrijf: Smits en Lammers Machinebouw.

Alleskunners

Ard en Frans stonden al snel bekend als de twee jongens die alles kunnen op het gebied van machinebouw. Ard stond op zijn zesde al het liefst in de schuur achter de draaibank, en Frans kon bijna eerder lassen dan fietsen.

Smits en Lammers groeit

De eerste jaren van Smits en Lammers Machinebouw waren Ard en Frans voornamelijk bezig als leverancier van metaalproducten voor interne transportsystemen, liftsystemen en sorteersystemen. In 2001 werd een tweede Smits & Lammers Metaalindustrie opgericht. Met steeds meer ervaring op zak werd er vaker actief meegedacht met de klant.

Ontwikkelingen binnen SNL Group

Vanaf 2010 nam de groei van Smits & Lammers Metaalindustrie snel toe. In dat jaar werden de twee bedrijven van Smits & Lammers Metaaltechniek samengevoegd onder de naam SNL Metal en werd Hurenkamp Metaal overgenomen. Hurenkamp Metaal ging vanaf dat moment verder onder de naam AMS als toeleverancier van metaalproducten. In 2011 werd LWM Laserservice opgestart als loonsnijder. Dat jaar kwam er ook een pand bij, Madame Curieweg 4. Hier werd een nieuw bedrijf opgestart onder de naam SNL Systems. Zij legden hun focus op het bouwen van complete systemen. In 2015-2016 opende een tweede vestiging van LWM Laserservice in Wijchen en splitste SNL Systems zich op in SNL Systems en SNL Metal.

De jaren daarna werd er veel aandacht besteed aan het ombouwen van drie toeleveringsbedrijven tot één team met één duidelijk taak: SNL Machinebouw.

De bedrijven van SNL anno nu

Na 2018 zijn verschillende SNL bedrijven intensiever gaan samenwerken. Dit heeft ervoor gezorgd dat SNL nu uit twee bedrijven bestaat: SNL Machinebouw en SNL Metaal. SNL Machinebouw is een one stop shop die de complete engineering, productie en assemblage van systemen, modules en componenten voor internationale machinebouwers (OEM’s) vervaardigt. SNL Metaal (gevestigd in Wijchen) richt zich op hoogwaardige metaaltoelevering.

Alles in eigen huis

Inmiddels is SNL een partner in de meest uiteenlopende metaaloplossingen waarbij alles in eigen huis aanwezig is. Van het eerste plan tot engineering, produceren, testen, montage en tenslotte onderhoud en service.