Bij SNL kunnen we het volledige machinebouw-proces uit handen kan nemen. Van tekening tot assemblage: bij SNL vervaardigen we machines tot ieder gewenst opleverniveau. Voor sommige bedrijven gaan we nog een stapje verder. Voor hen zijn we niet alleen een one-stop-shop, maar een betrouwbare partner die de productie volledig over kan nemen.
SNL gaat een langdurige, intensieve samenwerking aan met CIRC. Dit betekent dat we CIRC op verschillende manieren gaan ontzorgen. Door de ontwikkeling, productie, het inbedrijfstellen en het verlenen van service van CIRC's BioDigesters te verzorgen, houden zij tijd over voor andere zaken.
Circ ontwikkelde de BioDigester, de betaalbare energiecentrale die afval omzet in duurzame energie en hoogwaardige plantvoeding. Zo wordt aardgas vervangen voor een duurzaam en gratis alternatief. Het mooiste van de BioDigester: het is een oplossing waar particulieren, bedrijven, het milieu en de maatschappij van profiteren.
Net als conventionele vergisters zet de BioDigester afval om in energie. De BioDigester is echter voordeliger, compacter en efficiënter. Het gas dat een gebruiker opwekt, kunnen ze bovendien direct gebruiken om op te koken, hun bedrijf of woning mee te verwarmen of om groene stroom mee op te wekken. Door het compacte formaat kan de BioDigester overal geplaatst worden. Zo vervangt deze vergister aardgas voor een duurzaam alternatief!
Laat mensen en bedrijven hun eigen energie opwekken
Zorgt voor minder afval en lagere kosten
Lever een bijdrage aan een circulaire maatschappij
Zet CO2 reductie om in credits
Produceert eigen hoogwaardige plantvoeding
Leert van zichzelf én andere installaties
Past overal door het smalle formaat
Te gebruiken door particulieren én bedrijven
De vergister zelf werkt simpel. De machine wordt via een luik gevuld met voedselresten en biologisch afval. Als de klep weer gesloten is, weegt het apparaat de inhoud. Op het schermpje aan de zijkant van de container verschijnt het gewicht en wordt het luikje vergrendeld. Nu gaat de BioDigester aan de slag: "De machine maalt, prakt en mengt het voedsel tot een soep. Daarna gaan de bacteriën in de machine aan de slag. Deze breken het voedsel af waarbij biogas opgewekt wordt." Het gas kan, na het eruit filteren van enkele stofjes, als groen gas het Nederlands leidingstelsel worden ingepompt. Gasleidingen vervangen is daarbij overbodig.
Naast gas produceert de vergister ook ‘plantenmest’. Via slangetjes komt een bruin sap met vitaminen en voedingsstoffen voor de planten in een doorzichtige tank naast de vergister terecht. Dit kan direct gebruikt worden om voedsel te verbouwen. Zo sluit Circ met de BioDigester de voedingsstoffen kringloop!
De BioDigester voldoet aan alle voorwaarden: deze vergister is compact, heeft een stevige aluminium behuizing, is geurdicht zodat ongedierte op afstand blijft, beschikt over vorstbeveiliging zodat hij buiten worden geplaatst en een oersterke aluminium behuizing.
De BioDigester bevat een vat waar geen zuurstof bijkomt en waar bacteriën organisch materiaal afbreken. Op basis van verzamelde data wordt het biochemische proces constant geoptimaliseerd, van invoer van organisch afval tot uitgave van biogas.
De BioDigester is zelflerend op basis van artificial intelligence: hij meet en verbetert continu de prestatie. Ook deelt hij data met andere installaties om de prestaties te verbeteren.
SNL gaat een intensieve samenwerking aan met Circ. We gaan voor hen de BioDigesters mee ontwikkelen, produceren, inbedrijfstellen en service verlenen. Daan van der Pol (Operations Manager, SNL Machinebouw) vertelt: "Sinds 2020 is SNL toeleverancier van Circ. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn twee belangrijke pijlers in de huidige industrie. We zijn er daarom extra trots op om samen met Circ de ontwikkeling hiervan door te maken en de toeleverancier te zijn van hun eindproduct."