Frezen

bij SNL Machinebouw

Frezen bij SNL Machinebouw

Deze verspanende techniek wordt gedaan met behulp van een frees. Die frees bewerkt het product tot de gewenste vorm. Bij SNL Machinebouw frezen we, maar we kunnen ook draaien. Het belangrijkste verschil tussen deze twee verspanende technieken is dat het product bij frezen niet beweegt. Bij frezen draait het gereedschap rond het product.

Bij SNL Machinebouw hebben we verschillende moderne CNC freesbanken. Hiermee kunnen zeer uiteenlopende bewerkingen worden uitgevoerd. Veel freeswerk is inmiddels door het lasersnijden vervangen, maar de verspaningsafdeling is nog steeds belangrijk voor SNL Machinebouw.

Moderne machines

Dat is één van de redenen waarom we een aantal jaar geleden hebben geïnvesteerd in een CMZ TZ35Y draaifreesmachine. Hierdoor hebben we minder intern transport, hoeven we minder om te spannen en verkleinen we het risico op beschadigingen. Bovendien kunnen we zo nauwkeuriger werken.

“Je merkt het hoge vermogen van onze draaifreesbank zodra je gaat frezen. Het gereedschap gaat meteen strak het materiaal in; er wordt direct druk opgebouwd. De machine kan dit aan door de stabiliteit. Omdat we bij SNL Machinebouw voornamelijk RVS bewerken, komt de dempende werking van de blokgeleiding die deze machines hebben van pas.”

De CMZ TZ35Y is de grootste uit deze reeks TC-draaimachines van de Spaanse fabrikant. Tussen de centers beschikt de machine over een afstand van 1350 mm. De Y-as beweegt over 2 x 80 mm. De draaidiameter bedraagt 560 mm en 470 mm over de slede.

Makkelijk te programmeren

De CMZ TZ35Y van SNL Machinebouw heeft een handbediende bril, maar een bestuurde bril kan eveneens geleverd worden. Omdat we vaak de gereedschappen moeten wisselen, willen we ze direct nauwkeurig instellen. Daarom is het Renishaw meetsysteem geïntegreerd in de machine.

Bij enkelstuks, prototypes en kleine series kunnen we snel aan de machine programmeren: "Terwijl je programmeert, zie je de cyclustijd op het scherm doordat we de bewerking nu volledig kunnen simuleren. Dat is fijn, want als de cyclustijd ongeveer overeenkomt met wat je in gedachten had, weet je dat het programma goed is en kun je meteen gaan draaien."

De freesafdeling van SNL Machinebouw

De freesafdeling van SNL Machinebouw wordt volledig bemand door specialisten die alle kennis op het gebied van RVS frezen in huis hebben. Deze verspanende bewerking wordt bij SNL Machinebouw uitgevoerd met behulp van moderne CNC machines.

Voor het vervaardigen van onderdelen is RVS een veelgebruikt materiaalsoort. We zijn we gespecialiseerd in het werken met RVS. Hier bent u hoe dan ook verzekerd van een hoge kwaliteit en een snelle levering.