De klant centraal

Hoe we er iedere dag aan werken om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn

De beste kwaliteit door te leveren vanuit onze gebundelde kracht

Als klant staat u bij SNL centraal. Door onze gebundelde kracht in te zetten, leveren we altijd de beste kwaliteit. Bij ons bent u als klant meer dan de opdrachtgever van alles wat we maken. We beseffen ons maar al te goed dat SNL zonder klanten geen bestaansrecht heeft. We werken er daarom iedere dag aan om onze service te verbeteren.

Gewone dingen, ongewoon goed gemaakt

Bij SNL staat de klant centraal. We bedienen ze vanuit onze gebundelde krachten en leveren zo de beste kwaliteit. Bij iedere stap in het proces van een opdracht bedenken we hoe we u -onze klant- maximaal kunnen bedienen. We geloven dat vertrouwen, continuïteit, innovaties en onze mensen daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

We hebben onze organisatie, communicatie, bedrijfsprocessen, producten en diensten zoveel mogelijk ingericht op basis van de klantbehoeften. We willen onze klanten eerst leren kennen, zodat we weten wat de behoeften zijn. Wij geloven dat dit een voorwaarde is om klanten de best mogelijke service te kunnen bieden.

Bij SNL bedienen we onze klanten altijd vanuit onze gebundelde kracht, de teamspirit van SNL en het zogenaamde SNL DNA.

education (1).png

DNA

Klanten goed kunnen helpen begint met het SNL DNA. Ken de kernwaarden van ons bedrijf.

miscellaneous (1).png

Teamspirit

Iedere SNL'er heeft het SNL DNA. Zij weten wat teamspirit betekent en werken er aan om onze gezamenlijke doelen behalen.

gear (1).png

Gebundelde kracht

SNL Group bestaat uit twee bedrijven: SNL Machinebouw en SNL Metaal. Toch zijn we samen één. We werken en denken als één bedrijf.

We leren u graag kennen

Om onze klant centraal te kunnen stellen, willen we ze eerst leren kennen. Voor ons is klanttevredenheid, klantgerichtheid en klantvriendelijkheid van groot belang. Iedereen bij SNL doet er alles aan om te zorgen voor een hogere tevredenheid onder klanten. Eén van de manieren waarop we dat doen is met ons eigen serviceteam.

Van storingen tot kleine reparaties en servicedelen: het serviceteam van SNL kan problemen van klanten in no-time verhelpen. Dat doen we natuurlijk op professionele wijze! Bij SNL staan we klaar voor onze klanten op het moment dat het nodig is. Een storing of reparatie is natuurlijk altijd vervelend, maar het is nóg vervelender als het probleem niet snel opgelost kan worden. Met deze service zorgen we ervoor dat er altijd iemand klaarstaat als het nodig is. Om problemen snel en vakkundig te verhelpen, is de juiste kennis en een goede dosis ervaring nodig. Het serviceteam bestaat daarom uit ervaren professionals die weten wat er nodig is.

Service & support

Onze jarenlange praktijkervaring en onze gedegen mechanische (en elektrische) expertise, hebben ons gemaakt tot wat we nu zijn: uw flexibele schil voor technische support en service. Wij weten als geen ander wat er gemaakt moet worden én hoe het gemaakt moet worden.

De vraag naar technisch specialisten wordt steeds groter. Vaak is men niet op zoek naar een ‘gewone’ technisch specialist, maar naar persoonlijk contact met de specialist is kwestie, duidelijke afspraken en korte communicatieve lijnen. Bij Service & Support regelen we dat.

Direct contact opnemen?

Benieuwd naar onze service? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.