Profiellasersnijden

Wij lasersnijden plaat- buis- en kokerproducten op maat

Lasersnijden

Niets is zo belangrijk voor het bewerken van metaal als de perfecte kwaliteit en een snelle levering. Door ons uitgebreide machinepark zijn we in staat dit bij SNL Metaal te bereiken. Lasersnijden is, vergeleken met andere thermische snijprocessen, stukken sneller, preciezer en flexibeler. Dit maakt lasersnijden een ideale manier van bewerken voor verschillende materiaaldiktes en allerlei vormen.

U kunt bij ons terecht voor het lasersnijden van plaat- buis- en kokerproducten op maat. De zeer smalle snijbreedte en minimale vervorming zorgen ervoor dat er steeds meer voor deze manier van snijden gekozen wordt. Omdat lasersnijden zo precies is, zijn nabewerking zoals polijsten vaak onnodig. Onze professionele laseroperators weten precies wat ze moeten doen voor een optimaal resultaat

Voordelig alternatief

Een voordelig alternatief voor zowel grote als kleinere series bij het construeren van buizen en kokers is buislaseren. Als specialist op het gebied van laserbewerkingen kan SNL Metaal natuurlijk niet zonder buislaser. Dit doen we dan ook van 12mmØ tot 220 mmØ en 200 mm vierkant. Met een modern machinepark zijn we in staat manarm te produceren en kunnen we onze klanten ook in buislasersnijden de beste kwaliteit voor een goede prijs aanbieden. Laat u zich binnenkort overtuigen door de vele voordelen die buislasersnijden te bieden heeft?

De voordelen van buislasersnijden

De buislaser biedt mogelijkheden die tot voorheen niet te realiseren waren. Met name de extreme nauwkeurigheid van buislasersnijden wordt door veel mensen als het grote voordeel van deze bewerkingsvorm gezien. Met een buislaser kan namelijk tot op 0,1 mm nauwkeurig worden gesneden! Of het nu gaat om eenvoudige bewerkingen zoals afkorten of geavanceerdere bewerkingen zoals het laseren van patronen; alles is mogelijk. Daar komt nog eens bij de snijsnelheid van een buislaser extreem hoog is en u uw product dus binnen no-time op locatie hebt.

Buislasersnijden bij SNL Metaal

Een van de voorwaarden voor een goede buislasersnijmachine moet haast wel een fantastische flexibiliteit zijn. Bij SNL Metaal hebben we daarom bewust gekozen voor de Adige LT8 3D buislaser. De kantelbare kop maakt het 3D-snijden van alle onderdelen mogelijk, van open tot speciale profielen. Het automatische en vernuftige laad- en lossysteem zorgt voor een geweldige productiviteit.

Bovendien is deze machine in staat de beste keuze te maken voor elke productiefase, maar onze experts kunnen de instellingen indien gewenst ook handmatig aanpassen. Van grote serie tot kleine specifieke opdracht: voor al uw buislasersnij-opdrachten bent u bij SNL Metaal dus aan het goede adres.

Specialisatie

De kwaliteit van het eindproduct en het behalen van de gewenste levertijden start al bij de eerste bewerking. In dit geval is dat het lasersnijden. Met de juiste expertise en machines in huis ligt onze kracht voornamelijk in seriewerk van hoge kwaliteit met een korte levertijd. Bij SNL Metaal hebben we dan ook altijd ruim voldoende platen op voorraad in diverse kwaliteiten en uitvoeringen staal en roestvaststaal. Ondanks het feit dat we bij SNL Metaal gespecialiseerd zijn in repeterende series, zijn we ook in staat een lage kostprijs te realiseren bij het produceren van kleine series.